Λίστα αντικειμένων
Ο Άγγελος Ρούβαλης γεννήθηκε στο Αίγιο, το 1952, και ξεκίνησε την εντυπωσιακή διαδρομή του στον χώρο του κρασιού, σπουδάζοντας χημεία με ειδίκευση οινολογίας στο Bordeaux. Το 1982, ήταν ο πρώτος οινολόγος που άλλαξε τα οινολογικά δεδομένα στην αμπελουργική ζώνη της Σαντορίνης, εμφιαλώνοντας για πρώτη φορά τον λευκό ξηρό οίνο ΠΟΠ Σαντορίνη και φέρνοντας στην επιφάνεια τα ξεχασμένα Vinsanto στις υπόσκαφες κάναβες της Θηρασιάς.
Το 1990, χτίζει το πρότυπο βαρυτικό οινοποιείο του στις πλαγιές της Αιγιάλειας, διαπιστώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες της ορεινής αυτής αμπελουργικής ζώνης και της παλιάς ελληνικής ποικιλίας που καλλιεργείται στην περιοχή: του Ροδίτη. Από τους ορεινούς Ροδίτες, ο Άγγελος Ρούβαλης δημιούργησε τότε το «Ασπρολίθι», ένα κρασί που σηματοδότησε την αναγέννηση του Ελληνικού κρασιού.
Γρήγορα, καταφέρνει να εμπνεύσει μια μεγάλη ομάδα αμπελουργών της Αιγιάλειας, που αρχίζουν πια να καλλιεργούν συστηματικά στη περιοχή παλιές ελληνικές και διεθνείς σπουδαίες ποικιλίες. Με βαθιές γνώσεις για το Ελληνικό κρασί και ισχυρό όραμα, υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) για επτά συνεχή έτη (2008-2014). Υπό την προεδρία του, ο ΣΕΟ θεμελίωσε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό marketing για τα ελληνικά κρασιά, οργάνωσε το πρώτο αμπελουργικό συνέδριο, το 2012, και προώθησε αποτελεσματικά τις συνέργειες με τον τουρισμό. Ο Άγγελος Ρούβαλης θεμελίωσε, επίσης, τον θεσμό ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ που προωθεί το κρασί, τη γαστρονομία και τον ποιοτικό τουρισμό στην Αιγιάλεια.