Λίστα αντικειμένων
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954 και σπούδασε Aρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο, (1977).
Κατέχει δύο πτυχία Masters: από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, (1979) και από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Πολεοδομία, (1983).
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Περιβάλλοντος, (1996). Θέμα της διδακτορικής του διατριβής: «Οι επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε μεγάλα Αστικά Κέντρα».
Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη σημασία και τις επιπτώσεις τους, ασχολείται συστηματικά από το 1986, ως βοηθός και συνεργάτης του αείμνηστου καθηγητή Γ. Κανδύλη και μέλος της Επιτελικής Ομάδας του Φακέλου Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.
Διοργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, διοικητικές και πολεοδομικές διαστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πολλά άρθρα και ανακοινώσεις του σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο Τύπο.
Συμμετείχε στην ομάδα εκπόνησης της μελέτης «Το Μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων» με ανάθεση της ΔΟΕ, (1994).
Το 1996 ανέλαβε επικεφαλής του Φακέλου Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Τον Ιούλιο του 2004 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ», το οποίο παρουσιάζει και αναλύει τις προσπάθειες της Αθήνας να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και το φαινόμενο της επιρροής των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μεταμόρφωση μιας μοντέρνας μεγαλούπολης.
Το 2016 εκδόθηκε από την Δ.Ο.Α. το βιβλίο που συνέγραψε με τον ιστορικό επιστήμονα Νίκο Χούτα, με τίτλο: «Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004: Αποτίμηση των επιπτώσεων των Αγώνων στην κοινωνία και την οικονομία μέσω κριτικής προσέγγισης: Αλήθειες και Μύθοι».
Παρακολούθησε και μελέτησε επιστημονικά τη διοργάνωση όλων των θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1988 στη Σεούλ έως και του 2016 στο Ρίο.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα, τον τίμησε, απονέμοντάς του το Μετάλλιο «Pierre de Coubertin» (2015).
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει συνεργασθεί με το Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος – (ΕΠΑ), στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Εφαρμογών (ΚΕΠΕ), το Υπουργείο Πολιτισμού – Συντονιστής του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας.
Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ),της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας & Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδας, του Οργανισμού Θεσσαλονίκη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΟΠΠΕ), του Εθνικού Ιδρύματος Παλιννοστούντων (ΕΙΑΠΟΕ), της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου (ΕΙΟ),της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), της Εθνικής Ακαδημίας Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΘΝΑΟΑ),του Ο.Α.Κ.Α., κ.α.
Έχει επίσης διατελέσει Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν) και Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».
Από το 1979 μέχρι πρόσφατα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα με εξειδίκευση στις Αρχιτεκτονικές Μελέτες Αθλητικών Εγκαταστάσεων και τις Πολεοδομικές Ρυθμίσεις.
Υπήρξε συνιδρυτής με άλλους μηχανικούς της εταιρείας μελετών – συμβούλων έργων ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε., της οποίας σήμερα είναι Πρόεδρος & Δνων Σύμβουλος, και η οποία έχει μεγάλη συμβολή σε μελέτες Ολυμπιακών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Είναι επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου: Ο οίκος του Έλληνα Φοιτητή», τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (2012 έως Μάρτιο 2021) και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.).
Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, θα είναι Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής.